Vaření s litinou

Vaření s litinou je velmi jednoduché a přinese vám zdravotně nezávadná jídla, na kterých si pochutná celá vaše rodina.

Pokud jste se dosud s litinovým nádobím nesetkali, budete příjemně překvapeni. Vyzkoušejte své staré recepty na nové pánvi. Sami poznáte rozdíl v přípravě i chuti celého pokrmu.  Důvodem je fakt, že litina má oproti dalším materiálům na trhu několik výhod…

Litinová pánev na pečení

Proč litina?

  • Propečení

Pánve Skeppshult jsou vyrobeny tak, abyste je mohli použit i v troubě. Vynahradí vám tak  veliké pekáče, které máte naplněné třeba jen z půlky.

  • Nepřilnavost

Velmi skvělá je nepřilnavost, ta je problémem většiny pánví, ale u té litinové se vám zkrátka nic nepřipálí. To platí i u pekáčů, kde můžete dělat celou řadu receptů, od zapékaných brambor až po těstoviny aj., vždy půjdou snadno ven a budou dokonale tepelně upravené.

  • Vaření bez tuku

Při vaření na  litinovém nádobí nemusíte použít žádný olej ani jiný tuk. Na nepřilnavém povrchu se nic nepřipálí a kde se nic nepřipálí, tam není třeba používat olej. Připravené jídlo je tak zdravější a s přirozenější chutí.

Litinová pánev na palačinkyKromě vašich stálých receptů se vám nabízí možnost vyzkoušet i recepty nové a to takové, na které jste ve své papírové kuchařce koukali, ale zatím jste se do nich nikdy nepustili. Jedná se především o recepty, které si vyžadují složitější přípravu nebo delší vaření. Díky novým pánvím, ale i hrncům, kastrolům, rendlíkům aj., to už bude hračka.

Jak se s litinou vaří…?

Litina je naprosto skvělá pro pomalé vaření. Materiál se nahřeje a stále vám jídlo vaří i přes to, že je sporák vypnutý. Můžete tak během dlouhého vaření vypnout sporák a například si zajít na chvilku do obchodu, či vykonat jinou věc. Jídlo se vám bude ještě stále vařit a vy nebudete muset kontrolovat zapnutý sporák.

Pořiďte si pánev Skeppshult

Pro nákup jděte na http://www.skeppshult.cz/?p=p_14&sName=Kde-zakoupit